"Základem světového míru jsou mírové myšlenky lidí"

Nový článek můžete okomentovat na CAMH ! :)

Hodnocení modelů podle Grace : Fjordský kůň tří značek

17. března 2014 v 21:05 | Grace |  Hodnocení modelů
COLLECTA
Na první pohled působí koník hezkým dojmem. Hlava i krk je přiměřeně velká s tělem, krk není tlustý a ani nohy, které často u Collecty bývají bodem zlomu nekazí dobrý dojem z tohoto koníka. Jediné, co bych tomuto modelu vytkla je na můj vkus trošku divně zakončený ocas, který je navíc přilepený k zadní nožce. Na druhou stranu ten ocásek koníkovi celkem sluší, i když u jiného moldu by asi neuspěl. Postojově je mold reálný a moc krásný, ke zbarvení se pro tohoto koníka krásně hodí:)
Koníkovi dávám 9.4/10 bodů


SCHLEICH
Od našeho důvěrně známého výrobce jsem pro zástupce tohoto plemena zvolila raději hřebce, protože se dá přirovnat k "sběratelskému hitu" mezi novinkami roku 2014. I když se tenhle koník ze začátku setkával s velkou kritikou (mimochodem i z mé strany), nakonec jsem díky tomu, co jse viděla v obchodě na tento model změnila názor. Na fotce koník má divné podlouhlé oči, čemuž se při koupi tohoto modelu člověk nevyvaruje snad ani ve skutečnosti. Ovšem, když člověk důkladněji zapátrá v regálu s figurkami, zjistí, že ne všem Fjordíkům byly namalovány takové oči. Třeba můj Sandy je má celkem v pořádku.
Koník má jinak moc krásně vytvořenou srst a úhoří pruh na zádech. Barva a mold koníka jsou také moc dobře zvolené a své plemeno dokonale zastupuje. Co bych však ale vytkla je to, že z vlastní zkušenosti mohu potvrdit tlustější krk u tohoto hřebce. Na fotce možná není vidět, ale když se člověk už z dálky podívá na model v obchodě zjistí, že krk je trošku tlustější než u normálních koní.
Tomuto koníkovi dávám 8 /10 bodů.

BREYER
Musím přiznat, že mě moje oblíbená značka celkem nepříjemně zklamala. Čekala jsem více modelů pro toto nádherné plemeno, ale ve vyhledávání se mi stále zobrazoval jedině tento koník.
Hlava mi k modelu moc nesedí. Oči mi přijdou malé a prázdné. Koník má poměrně strnulý mold, i když by měl být v kroku.
Ovšem zbarvení pro tento model se náramně podařilo. Moc se mi líbí tmavé proužky na nohách a krásně vystínovaná kopýtky i hříva. Model má také krásnou strukturu srsti a na zádech úhoří pruh, který není moc výrazný a tak nenarušuje realitu modelu.
Tomuto koníkovu dávám 8/10

Obyčejně hodnotím ještě značku Peter Stone, ale vzhledem k tomu, že tato značka modely plemeno Fjordský kůň zřejmě nevyrábí, nebudu ji dnes zapojovat do hodnocení.

SHRNUTÍ
Kdybych si měla vybrat jednoho koníka, zřejmě bych si koupila model značky Collecta, i když ostatní modely nejsou také nejhorší.

Tento článek je pouze osobní názor a když se neshoduje s tím vaším, nevyválávejte prosím hádky;)


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Elocin Elocin | Web | 18. března 2014 v 9:20 | Reagovat

mně se nejvíc líbí ten schleich. A ve většině s tebou souhlasím... ten BH je totální katastrofa :D a collecta...já nevím, na fotkách vypadá vždy tak hezky, a když ho pak vidím v regálu z plastu alá zvířátka za třicet korun v sáčku, se zohýbanými nohami....

2 Leník Leník | Web | 18. března 2014 v 9:22 | Reagovat

Hezky ohodnocené.
Všichni mají své minus a plus.

3 FRISY FRISY | Web | 18. března 2014 v 13:11 | Reagovat

Mi se asi nejvíce líbí ten SCH, ale každý má svůj názor :)

4 Frisullka Frisullka | Web | 18. března 2014 v 17:52 | Reagovat

Áno souhlasím :D Já jsem si v poslední době Collecty velmi oblíbila takže pro mě je volba jasná :D Ale rozhodně si nebudu kupovat v obchodě radši si objednám z MPV nebo tak. Alespoň jistota, že nebude poškrábaný. Souhlasím, ale i v tom, že nohy u Collect jsou takové... podivné.. Třeba Frísák je má v pohodě nebo Clydesdale hřebec nebo prostě ti, co je mají "tlustší" nebo chlupaté, ale u těchto "regulérních" nohou mám občas obavy :-D Schleich Fjord ujde a myslím, že hřebce bych si klidně pořídila, ale klisnu ani za nic! :D A Breyer... též mě sklamal, tu hlavu má opravdu divnou... Zajímalo by mě jak by vypadal Peter Stone :D

5 ZmrzlA ZmrzlA | 18. března 2014 v 18:56 | Reagovat

Aj ja by som brala určite Collecta Fjorda. Ale velmi sa mi páči aj Schleich Fjord.

6 Yasmin Yasmin | Web | 18. března 2014 v 19:20 | Reagovat

Souhlasím s tebou a též bych si vybrala Collectu. :)

7 Tess Tess | 18. března 2014 v 19:38 | Reagovat

- Mě se tenhle model moc líbí, má takovej originální postoj. :)
- Podle mě má výraz malého dítěte, já mám ráda, když model působí reálně a né jako hračka..
- Je hezký, ale hlava se mi moc nelíbí.

8 Len Len | Web | 19. března 2014 v 17:19 | Reagovat

Souhlasím s tebou ;) Collecta poslední dobou hodně pozvedla svoje modely..jsem ráda že Colecta začala pořádně vyrábět :)

9 uraganka uraganka | Web | 19. března 2014 v 17:28 | Reagovat

Hodně se mi líbí Collecta Fjord, ale má na můj vkus moc zašedlou a nevýraznou barvu, narozdíl od Schleich Fjorda, na kterém se mi zase nelíbí oči, krk a hlava. A Breyer se mi už vůbec nezamlouvá, už proto že nevypadá jako fjodr, ale jakási divná slátanina. Kdybych si jednoho z nich opravdu musela koupit, asi bych si vybrala Schleicha. ;-)

10 PETZ PETZ | 19. března 2014 v 22:36 | Reagovat

Nejhezčí je podle mě Breyer. Ale je to názor každého jiného :)
Nejméně se mi líbí Schleich fjord... je prostě divný, ale jeden z nejhezčích ns rok 2014 :-)
Ale jinak s většinou souhlasím

11 miskaa13 miskaa13 | Web | 20. března 2014 v 15:24 | Reagovat

No od Collecty je asi nejhezčí a ten breyer je taky pěkný....Stou hlavou máš jinak pravdu.... ;-)

12 Haník Haník | Web | 21. března 2014 v 21:27 | Reagovat

Zajímavý článek :)

13 Kessie Kessie | 11. ledna 2015 v 8:43 | Reagovat

[6]:Mě se nejvíc líbí schleich mám ho doma a chtťěla bych i klisnu. Já nevím mě nikdy jiné značky moc neuchvátili a proto se (i přesto že občas vyrodí nějaký paskvil) držím schleich. :D

14 Ellie Ellie | 15. srpna 2015 v 19:14 | Reagovat

Mě se nejvíc líbí schleich,ty jeho oči mi přijdou docela simpatické :D ale ta collecta se mi nelíbí.Přijde mi,že vůbec nepřipomíná fjorda :-| nemá tam moc černou hřívu   trochu mi připomíná takové ty levné koníky z pytlíku ohebné jako guma :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Text, pictures, stories and characters © Grace 2009-2014 Do not copy!
Text, obrázky, příběhy a charaktery © Grace 2009- 2014 Zákaz kopírování!